Искате да се разходите и да разнообразите малко ежедневието на вашия малчуган, но в същото време не искате да излагате детето на опасността от настинка? За да се справите с този проблем, ще ви предложим няколко идеи за това къде да изведете децата през зимата.

Къде да изведем децата през най-студените дни?

В най-студените дни от "недоброжелателния" зимен сезон, възможностите за разходка с детенцето ви са наистина ограничени. За да не прекарате седмици наред затворени вкъщи, отидете с детето по магазините в мола. Освен, че ще е топло и приятно, търговският център може да ви предложи множество варианти за разнообразяване на сивото ежедневие.

Пазарувайте дрехи за вас и вашия малък наследник, обядвайте там и хапнете сладолед, отидете заедно на кино и се насладете на новата детска анимация. Ако пък искате да изненадате детенцето, винаги можете да го направите, влизайки в някой огромен детски магазин. Освен, че там ще прекарате голяма част от времето си, със сигурност малчуганът ви ще успее да хареса следващия си подарък на някой от рафтовете.

Мястото е достатъчно голямо, за да направите дневната си разходка, а и в същото време няма да се притеснявате за това, че детето ви не е достатъчно топло облечено за ниските температури.

Къде да изведем децата през снежните дни?

Ако сте любители на снежните приключения, то тогава непременно подарете на детето си една зимна игра в снега. Научете го как да направи голям снежен човек, или постройте замък от сняг – каквато и игра да изберете, вашия малчуган със сигурност истински ще се забавлява!

Не пропускайте обаче да се справите с лошото време „екипирайки“ изцяло детето. Заложете на дебели вълнени блузи, плътни шушлякови панталони, топло яке и задължителния комплект – шал, шапка и ръкавици. Погрижете се над топлите вълнени чорапки, детенцето да има ботушки, които са пухкави отвътре и непромокаеми отвън, за да сте сигурни, че дългият престой на открито няма да намокри детските крачета.

Къде да изведем децата през топлите зимни дни?

Колкото и странно да звучи, по време на зимния период често ставаме свидетели на топли и приятни зимни дни. Ако случите на такъв слънчев ден, не пропускайте да се възползвате от възможността да изведете детето си на въздух!

Отидете заедно на разходка, поиграйте в парка с люлките или разгледайте магазините в района. Можете да отидете до близката сладкарница и да изненадате малкото ви съкровище със сладки изкушения, или да отскочите до любимото ви заведение и да пиете по чаша горещо какао.

Колкото и топъл да бъде деня, не забравяйте, че зимният сезон винаги крие нова доза студени вълни в ръкава си. За да сте подготвени за неочакваната смяна на температурата, докато сте навън, вземете със себе си още връхни  дрехи, които могат да бъдат от полза при евентуално застудяване.

Добре е да се възползвате главно от светлата част на деня, защото след 17 часа, времето става все по-студено.